ABOUT - Bar Restaurant Hotel Kodra

Go to content

Main menu:

ABOUT US


In 1944 in this place was the house of Kodra family, also (Nishani),a stone characteristic house with an otoman style.
Beside the house,was the prefecture of Gjirokastra,which was different in style with our house.(Italian style)
After 1944 this house was taken by force by the government.
Later on,this house was used for offices and in 1953 this house was burnt and the government rebuilded the cultural palace,which resisted up to 1986.
After a short period of time the government builded the monument of Enver Hoxha which resisted for 4 years.In 1993 this property was given to the owner's of Kodra family,and in 2013 the Ministry of Culture and Tourism has given the licence to rebuild their house with the same characteristics and style.

Actually you can enjoy the beautiful view of our town at Bar Kodra!


Ne kete vend dikur ndodhej shtepia e familjes Kodra dikur ( Nishani ).
Nje shtepi e stilit otoman dhe per krah ndodhej prefektura e Gjirokastrese stilt Italian.
Familja Kodra ka banuar deri ne vitin 1944 ne kete shtepi.Pas vitit 1944 shteti komunist e shtezoi dhe e shfrytezoi per zyra.
Ne vitin 1953 kjo shtepi u dogj, dhe me pas u ndertua pallati i kultures.
Kjo godine rezitoi deri ne vitin 1986, me pas u ndertua shtatorja e Enver Hoxhes.
Pas viteve 1990 shtatoja u hoq prej andej dhe kjo prone ju kthye pronareve te famijes Kodra,
dhe ne viti 2013 u miratua leja e Ministrise te Rinis Kultures dhe Sporteve e rindertimit e godines ekzistuese te pershtatur me gjendjen aktuale.
Aktualisht eshte Bar Restorant Kodra


 
Back to content | Back to main menu